Evolucare koopt 50% van Dotnext

De groep Evolucare, één ven de voornaamste spelers op de Franse markt voor informatica-oplossingen voor de gezondheidszorg, heeft een belang van 5 0% verworven in Dotnext.

Dotnext ontwikkelt, verkoopt en installeert medische software, voornamelijk QCare OR, een oplossing gericht op het Operatiekwartier, met een belangrijke klantenbasis in Frankrijk en België. Het bedrijf is ook aktief in Duitsland. Dotnext en Evolucare werken reeds twee jaar samen en hebben door die samenwerking diverse successen geboekt.

Volgens Elie Le Guilcher, voorzitter van Evolucare Technologies: 'Dotnext zal ons de kans geven nog beter te beantwoorden aan de hedendaagse verwachtingen van Europese ziekenhuizen die lastenboeken uitbrengen voor Operatiekwartier en Anesthesie. Ook schept deze overname kansen op e Belgische en Duitse markt'.

Jean Verstraeten, directeur van Dotnext, voegt toe: 'Deze samenwerking zal ons de mogelijkheid bieden sterk te groeien op de Franse markt, want Evolucare beschikt over een zeer daadkrachtig verkoopsteam'.

Evolucare ontwikkelt, verkoopt en installeert software in Frankrijk, sinds 1988. Het beschikt over een enthousiast team van meer dan 120 professionals en telt reeds meer dan 1200 klanten in Frankrijk en België. Website : www.evolucare.com